Viktige blogger for journaliststudenter

Som student er det viktig å holde seg oppdatert på hva som skjer, så her kommer en liste over blogger du som student kan ha god nytte av. Som nyutdannet kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne, hvor man søker informasjon og hvor det er hjelp å få. Vi har derfor samlet noen sider som er helt uunnværlig for journalister – både nye og mer erfarne.

Adweek

Siden starten i 1978 har Adweek vært et av USAs viktigste fagblad for alle som driver med media, kommunikasjon og markedsføring. Adweek kan fortelle deg hva som foregår på innsiden av reklame-, fjernsyn- og nyhetsbransjen. De er først ute med det siste, og dette er en siden som er uunnværlig for enhver journalist, enten du arbeider med underholdning, nyheter eller politikk. I tillegg til å ha god oversikt over det amerikanske markedet, vet de også hva som rører seg internasjonalt. Det er hit journalister går for å få bekreftet, eller avkreftet, rykter.

Journalism.org

Dette er en faktaside som holder deg oppdatert på trender og svingninger i samfunnet. Journalism.org er en nonprofitt-nettside som setter sin ære i å være nøytrale og uavhengige. De presenterer meningsmålinger og forskningsartikler, og har primært fokus på samfunnsspørsmål som politikk, religion, vitenskap og teknologi. Hjernen bak Journalism.org er Michael Dimock, en kjent amerikansk journalist og ekspert på amerikansk politikk. Han er ofte å se på amerikansk fjernsyn og brukes hyppig som ekspertkommentator.

Journalisten.no

Dette er siden alle norske journalister må vite om. Det er Norsk Journalistlag som står bak journalisten.no. Journalisten ble utgitt i papirformat fra 1917 og helt frem til 2014, men nå finnes de kun på nett. Dette er en flott ressurs for alle norske journalister. Her kan man holde seg faglig oppdatert og finne ut hva som rører seg i journalist-Norge. Du finner også en fyldig oversikt over ledige journalistjobber.

Peoplefindthor.dk

Fantastisk side fra våre danske venner. Siden er laget av en gjeng journalister som ville gjøre det enklere å finne gode kilder. Denne søkemotoren lar deg søke etter personer på bakgrunn av kriterier som: Alder, kjønn, arbeidssted, sivilstatus, tidligere og nåværende bosted, utdannelse og språk, bare for å nevne noe. Men det som gjør denne siden til et helt uunnværlig journalistisk verktøy, er muligheten til å kombinere alle disse søkekriteriene. Du kan altså søke etter en 28 år gammel kvinnelig pokerspiller fra London.

The Way Back Machine

Dette er en researchers gullgruve. The Way Back Machine har tatt vare på gamle nettsider. Sider som, av ulike årsaker, ikke lengre eksisterer. Og The Way Back Machine lar deg søke på alt innholdet i disse sidene. Dette er enhver journalist drøm og en tumleplass for alle som liker historie, sladder og en god dose nostalgi.