Slik lager du en blogg i 2017

Bloggerne er de nye superstjernene. De er unge, innflytelsesrike og mange tjener store penger på å dele livene sine på internett. Som journaliststudent kan det være nyttig å blogge. Du får daglig skrivetrening og tekstene dine kan, potensielt, bli lest av flere tusen mennesker. Det finnes omtrent 300 000 norske bloggere. Av disse er det kun en håndfull som kan leve av bloggingen sin, så bestemmer du deg for å starte en blogg må det være fordi du har lyst til det, ikke fordi du ønsker å bli rik.

Hva vil du blogge om?

Det første du må gjøre er å finne ut hva du vil blogge om. Hva liker du å skrive? Hva er du opptatt av? Det er dette bloggen din bør handle om. Men hvis du ønsker mange lesere, bør du nok velge et tema mange mennesker er opptatt av. Tradisjonelt er det livsstilsbloggere og motebloggere som har de fleste leserne.

Uansett hva du velger å blogge om, er det viktig at du er personlig. Leserne vil bli kjent med deg, så du er nødt til å by på deg selv. Blogger du om mat vil vi se bilder der du nyter et måltid sammen med gode venner, og vi vil at du skal dele farmors gamle kakeoppskrifter. Spiller du poker vil vi følge deg i både medgang og motgang. For å glede oss over at du vinner, er vi nødt til å se at du av og til taper.

Lær av de beste

Følg blogger som ligner din egen, og lær av både det de gjør rett og det de gjør feil. Finn også ut hvilken bloggplattform de bruker, og om det kan være noe som passer for deg.

Bli flink til å fotografere

Et bilde sier mer enn tusen ord. Dette stemmer også i bloggsfæren. I gamledager var det vanlig at de fleste journalister hadde egne fotografer. Sånn er det ikke lengre – nå gjør de fleste alt selv. Så bli flink til å ta bilder, det har du mye igjen for.

Oppdater ofte

De flinkeste og mest populære bloggerne oppdaterer bloggen sin to ganger om dagen. Ikke vær redd for å dele. Nyheter blir fort gamle på internett, og glemmer du å oppdatere bloggen din mister folk lynkjapt interessen.

Og husk, vær tålmodig. Det er vanskelig å bli verdensmester med en gang. Øv deg, lær av dine egne feil og bli flinkere. De fleste bloggsuksesser kommer ikke over natta.

Lykke til!